Inboedelverzekering

Met de Inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw spullen. Denk aan uw antieke klok, uw bank, uw televisie, uw laptop of waardevolle verzameling in huis. En aan uw fiets, tuintafel en gereedschap in de schuur. Uw spullen zijn ook verzekerd als u ze verhuist. En valt de stroom lange tijd uit? Dan betalen wij de bedorven spullen in uw koelkast en vriezer.

U bent goed verzekerd

De spullen in uw woning zijn altijd verzekerd. Dit geldt voor de bezittingen die u nu heeft of in de toekomst koopt. Dat is voldoende voor de meeste gezinnen. U hoeft daarom geen lijstjes in te vullen met uw spullen. Zijn uw spullen meer waard? Dan kunt u zich extra verzekeren.

Wij betalen het eerste jaar de nieuwwaarde

Bij ons krijgt u het eerste jaar de nieuwwaarde terug. Dat is het bedrag dat u betaalt om de spullen nieuw te kopen.
Kunnen de spullen worden gerepareerd? Dan betalen we meestal de kosten daarvoor.
Het kan ook zijn dat we de spullen voor u vervangen. Of dat we uw spullen laten repareren.

Ook daarna ontvangt u nog vaak de nieuwwaarde

Door ouderdom en gebruik slijten uw spullen. Zijn uw spullen minder dan 40% waard van het bedrag dat u ervoor heeft betaald? Dan betalen we de dagwaarde of de kosten voor reparatie. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op dat moment waard zijn. Voor een aantal spullen betalen we altijd de dagwaarde of de kosten voor reparatie. Denk bijvoorbeeld aan bromfietsen.

Verzeker uw inboedel

De Inboedelverzekering is voor spullen die u thuis gebruikt. Dit kunnen ook spullen van andere personen zijn. En ook spullen die u gebruikt voor uw beroep of bedrijf. Wij betalen zelfs de schade aan uw eigen keuken of parketvloer als u uw huis huurt. Uw computers, video- en geluidsspullen zijn tot elke waarde verzekerd als u uw woning goed beveiligt. Sommige spullen thuis zijn niet verzekerd, omdat deze geen inboedel zijn. Bijvoorbeeld auto’s, motoren en caravans.

De meeste schades zijn verzekerd

Uw spullen zijn voor bijna elke schade verzekerd. Wij betalen bijvoorbeeld voor schade door:

  • brand, schroeien en ontploffing;
  • bliksem;
  • inbraak en diefstal;
  • storm;
  • neerslag of een lekke leiding.

 

Ook verzekerd voor extra kosten

Ook voor sommige extra kosten bent u verzekerd. Wij betalen bijvoorbeeld:

  • de kosten om de schade op te ruimen;
  • de kosten om de schade te beperken;
  • de kosten om tijdelijk ergens anders te wonen.

 

Soms gelden er andere voorwaarden

In sommige situaties zijn er extra voorwaarden of beperkingen. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning verbouwt. Of als uw huis lange tijd leeg staat.